Bezoek conceptstore JANNE’S aan de Kruisstraat 36 in Oss

Deze website wordt op dit moment omgezet naar de nieuwe stijl. Het kan zijn dat tijdelijk content minder mooi getoond wordt. 

Architectonisch, bouwtechnisch en interieur

Verbouwen

Het team van Place&Space beschikt naast kennis over interieur ook over de nodige bouwkundige en architectonische kennis voor het maken van een ruimtelijk verrassend, functioneel en duurzaam verbouwingsplan, passend binnen uw budget en bij uw gebruikswensen.

Met Place&space heeft u één aanspreekpunt en sparringspartner voor zowel de bouwtechnische en architectonische uitwerking als de de uitwerking van het complete interieur.  

Ontwerp / uitwerking

Verbouwingstraject

Bij een verbouwing komt veel kijken en er zijn vaak tal van mogelijkheden om uw wensen te realiseren. Of het nu om een kleine interne verbouwing gaan, of een complete woningrenovatie met gevelontwerp en uitbouw, we gaan er graag mee aan de slag! Wij kunnen tevens adviseren over hoe tijdens de verbouwing de woning zo goed mogelijk te verduurzamen .

Een verbouwingsadvies geeft u meer inzicht in de voor- en nadelen van de verschillende keuzes en laat  zien hoe de ruimte er na de verbouwing uit komt te zien. Tevens is het mogelijk om de ruimte in VR te bekijken! Samen met u gaan we graag opzoek naar de optimale balans tussen de totale investering, esthetische kwaliteit en functionaliteit.
We geven u altijd inzicht in de verschillende mogelijkheden met de uitwerking van verschillende conceptontwerpen. Vervolgens maken wij samen met u de keuzes voor het definitieve ontwerp dat uitgevoerd zal gaan worden. 

Daarnaast kunnen we u helpen bij het opstellen van een realistische begroting en planning. Want je hebt niet aan een gaaf ontwerp als het uiteindelijke niet realiseerbaar blijkt te zijn?! Zodra u tevreden bent over het plan kunnen de technische tekening worden vervaardigd (indien nodig). We hebben hiervoor duurzame samenwerkingen met diverse tekenbureaus en constructeurs. Dit kunnen wij voor u coördineren, zodat de ontwerpen constructief passend worden uitgewerkt en een eventuele vergunningaanvraag geregeld kan worden. 

Ook de uitvoering kunnen wij voor u coördineren. Van begeleiden in het offertetraject, tot de complete bouwbegeleiding tijdens de realisatie. 

Brainstormsessie

Twijfelt u nog of u wil verbouwen of niet?!

Plan dan een brainstormsessie in! Dan kijken we samen, al schetsend, naar de mogelijkheden van de uw woning. Als eerste stap, voor het maken van een keuze om wel of niet te gaan verbouwen of als inspiratie om daarna zelf aan de slag te gaan. 

Na de brainstormsessie is het natuurlijk ook mogelijk om alsnog te kiezen voor een complete uitwerking. 

Kosten verbouwingsadvies

De prijs voor een verbouwingsadvies zijn afhankelijk van de complexiteit van uw verbouwingsvraag.  Voor een verbouwingsplan wordt altijd een offerte op maat gemaakt. Neem contact op om te informeren naar de mogelijkheden. Natuurlijk kan een verbouwingsplan gecombineerd worden met een complete uitwerking van het interieur. 

Verbouwingsadvies / werkwijze

Het uitwerken van een goed verbouwingsplan kan niet zonder het vormgeven,  indelen en inrichten van de ruimtes (bestaand en eventueel nieuw bij te bouwen) in uw woning, zodat de verbouwingsplannen de leefruimtes opleveren die u graag zou willen. 

We beginnen altijd met een conceptfase waarin verschillende varianten in 3D worden uitgewerkt. In deze fase gaan we intensief met elkaar sparren over de verschillende mogelijkheden en uw voorkeuren daarin. 

ontwerpfase realisatie ontwerp

Bij aanpassingen aan de gevel, constructie of complete aan- en uitbouwen, maken we ook een ontwerp voor de buitengevel. 

De volgende stap is het tot in detail uitwerken van een definitief ontwerp met een plan voor elektra, verlichting, maatwerk,  materialisatie en uiteindelijk de styling van de ruimtes. 

Tijdens het hele proces kunnen we ook samen bekijken hoe we uw woning kunnen verduurzamen, een prettige akoestiek kunnen creëren en, indien gewenst, zo duurzaam mogelijk kunnen (ver)bouwen.

Verbouwen en verduurzamen

Wanneer u wilt renoveren of verbouwen kunnen we het verduurzamen van uw woning meenemen in onze ontwerpen. Welke vloerafwerking kies je in combinatie met vloerverwarming en welke ondervloer is er dan nodig? Waar plaatsen we de vloerverwarmingsverdeler? En hoe kunnen we het dakvlak optimaliseren voor het plaatsen van zonnepanelen? Is het mogelijk om een warmtepomp te plaatsen in onze woning? Met welke vereisten moeten we dan rekening houden?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens onze adviesgesprekken, zodat er een compleet en integraal verbouwingsplan ligt bij aanvang van de verbouwing.

Ook kunnen wij begeleiden in een goede uitvraag naar de uitvoerende partijen.

Akoestiek

Onze woningen worden steeds strakker afgewerkt en steeds vaker wordt er gekozen voor gladde, strakke materialen (glad stukwerk, gietvloer, pvc vloeren, strakke keukens). Dit is natuurlijk prachtig, maar daarmee wordt de woonruimte ook al snel een klankkast, waarin alle geluiden hard en hol klinken.

In onze ontwerpen denken we mee over een strak resultaat, waarin akoestische oplossingen verwerkt zijn, zodat er niet alleen een mooie leefruimte gerealiseerd wordt, maar ook een prettige leefruimte met een aangename akoestiek.

Het is ook mogelijk om een adviesgesprek aan te vragen als de woonruimte al naar wens is, maar de akoestiek niet aangenaam. Wij denken graag mee over esthetische, sfeervolle oplossingen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit kan onopvallend zijn, of juist als eyecatcher in de ruimte.

Icoon Place&Space

inspiratie / tips / advies

Place & Space lookbook

Bent u benieuwd naar het werk van Place&Space? Place&Space levert maatwerk: ieder project is uniek.
Kijk eens rond in het lookbook en laat u inspireren!

Scroll naar boven